D-L GOE ŞI VIZITA

adaptare după I.L.Caragiale
Data: 19 mai 2019
Ora: 11:00
Durata: 50 min
Vârsta: de la 5 ani
Scenariu și regia: Lăcrimioara Szlanko
Scenografia: Nelu Pitic
Distribuția: Oana Iurcu, Loredana Alexandrescu, Lăcrimioara Szlanko
Sinopsis

Un peron, o gară dintr-un oraș X, vorba d-lui Caragiale. Goe, Mam`mare și Mamița ajung pe peron, care în această propunere scenică, este sala de spectacole iar spectatorii – călători și ei. Trenul spre București apare la deschiderea de cortină.

După urcarea în vagon încep să se succeadă, în compartiment și pe coridor, toate acele intâmplări binecunoscute deja, ale d-lui Goe, care este dus de mamițele lui la București să vadă fanfara militară, doar ca să nu rămână repetent.

Partea a doua a spectacolului se întâmplă în casa familiei Popescu, unde fiul doamnei Popescu, Ionel Popescu,  își serbează onomastica. In vizită apare un vechi amic al doamnei cu un cadou pentru sărbătorit. De la intrarea în casă, musafirul este întâmpinat de sabia lui Ionel Popescu , mai apoi speriat de sunetul de trâmbiță, tobă și de toată cavaleria de roșiori, comandată de ‘maiorul‘  Ionel Poescu. Așadar musafirul casei, în loc de o plăcută conversație de salon, acompaniată de o cafea, nimerește direct pe câmpul de luptă.

D-l Goe și Ionel Popescu apar sub formă de marionete, celelalte personaje fiind actori.

Adaptarea păstrează amprenta începutului de secol XX prin costume, decor și banda sonoră, în acelaș timp, completează cu câteva scene dramatizarea și comicul de situație, îmbogățind jocul actorilor, care sunt trei la număr.

Fotografii din spectacol

Program casierie

Duminică 9:30 - 11:00
+40 257 256 922
Str. Episcopiei, Nr.15, Arad